Wil jij weten hoe het is om te adverteren op televisie? Voor jouw bedrijf kan het van grote waarde zijn om dit via deze weg te doen. Met beeld kan je veel emotie overbrengen op de gewenste doelgroep. Waarom is dit zo belangrijk? 90% van de keuzes die we maken gebeurt op basis van emotie en slechts 10% op basis van ratio. Informatie gaat eerst naar het emotionele brein. Wordt je gevoel daar niet aangesproken, dan stopt het proces. Pas na de emotionele keuze gaat het rationele brein te werk. Adverteren op tv heeft ontzettend veel voordelen. In een korte periode wordt een hele grote doelgroep betrokken bij je product, merk of dienst. DB Media is erin gespecialiseerd om de gewenste doelgroep op TV te bereiken. Dit doen wij door een uitgekiende tv-strategie en scherpe inkoop van zendtijd bij o.a. Ad Alliance (o.a. RTL 4, 5 en 7) en themazenders (ESPN, TLC, National Geographic Channel, Discovery Channel en Eurosport), Talpa (SBS6, Net5 en Veronica) en Ster (NPO 1, 2 en 3). Het is mogelijk om op verschillende manieren tv-reclame in te kopen. De opties verschillen per exploitant; de inkoopopties verschillen per zender. Er zijn dus veel verschillende manieren om zendtijd in te delen en in te kopen. 

Adverteren op radio heeft veel voordelen. Je kunt een hoop mensen bereiken tegen relatief lage kosten. Dit maakt radio een interessant medium om in te zetten. Je kunt via radio acties communiceren of wat vertellen over je merk en mensen activeren om naar je winkel of website te komen. Er is dus veel mogelijk op het gebied van radioreclame. Wij kunnen je helpen met de juiste radiostrategie. Vervolgens kopen wij zo slim en goedkoop mogelijk voor je in. Je kunt kiezen voor de grote landelijke zenders zoals Radio 538, Qmusic, Sky Radio, Radio 10 of Veronica, maar radio is ook bij uitstek geschikt om lokaal te adverteren op de regionale publieke- of commerciële zenders als Omroep Brabant, RTV Rijnmond, Radio NL, 8FM of Radio Decibel. Wat je kiest, is afhankelijk van je doelgroep en het budget dat je hebt. We kunnen merken met zowel een klein als groot budget helpen met een radioplan. Ook luisteren steeds meer mensen digitaal radio (digital audio) via DAB+ en is Spotify ook een interessante optie om de doelgroep heel gericht te bereiken met een commercial. Ook is de populariteit van podcast enorm gestegen onder een breed publiek.   

Er zijn twee verschillende soorten kranten: dagbladen en huis-aan-huisbladen. Huis-aan-huisbladen krijgt iedereen met een nee/ja-sticker gratis in zijn brievenbus. Daarnaast zijn er de dagbladen (regionale en landelijke). Dit zijn betaalde kranten, ofwel in abonnementsvorm of losse verkoop. Een aantal voordelen van adverteren in de krant: het medium heeft een hoge attentiewaarde, je kunt bepalen of je regionaal en/of landelijk wilt adverteren, het wordt ervaren als betrouwbaar en het werkt goed om de lezer te activeren. Door te adverteren in de krant bereik je de doelgroep 50+ heel goed. Dit zijn over het algemeen de mensen die geabonneerd zijn op kranten. Het inkomen en bestedingsniveau van de mensen die geabonneerd zijn op dagbladen is modaal tot hoog. Huis-aan-huisbladen worden gelezen door mensen met zowel een laag als hoog inkomen en zijn een begrip in het Nederlandse medialandschap; iedereen kent in zijn eigen woonplaats wel het lokale sufferdje. De totale oplage van de huis-aan-huisbladen is zeer hoog; wekelijks lezen ongeveer 7,5 miljoen mensen een huis-aan-huisblad. De huis-aan-huisbladen kennen wel honderden verschillende titels. Elke regio kent zijn eigen titels. Mocht je een selectie willen ontvangen van een regio die voor jou relevant kan zijn, laat dan je gegevens achter en wij sturen je deze op.

Adverteren in magazines kan voor zowel mannen als vrouwen in Nederland. Zo heb je voor mannen bijvoorbeeld Voetbal International (VI), Esquire, Quote en Men’s Health. Voor vrouwen heb je tijdschriften als ELLE, Vogue, Grazia, Cosmopolitan, Linda en &C. Ook bestaan er verschillende bladen voor bepaalde thema’s of doelgroepen (Fiets, Beleggers Belangen of Wintersport Magazine). Adverteren in tijdschriften kan informatief werken. Zo kun je bijvoorbeeld een gesponsord artikel in een magazine laten plaatsen, een branded content samenwerking opzetten of een sample of voucher laten mee verspreiden.

Buitenreclame, ook wel out of home genoemd, is een van de oudste reclamevormen die we kennen en nog steeds relevant. De bekendste vormen hiervan zijn: abri’s (bushokjes), driehoeksborden, snelwegmasten en metro-, bus- en tramreclame. In een tijd waarin jongeren nauwelijks meer TV kijken en minder radio luisteren, blijft buitenreclame een goed medium om mensen van jong tot oud te bereiken. Out of home is een krachtig middel omdat je 24/7 zichtbaar kunt zijn en je bereikt er de massa mee. Het is ook mogelijk om juist specifieke doelgroepen en regio's te bereiken. Wil je bijvoorbeeld de reclame-uiting alleen tonen bij winkels, supermarkten, scholen of in bepaalde wijken of gemeentes, dan is het mogelijk om daar specifiek op in te kopen. Sinds kort is het ook mogelijk om geautomatiseerd (programmatic) buitenreclame in te kopen. Hiermee kunnen jouw communicatie-uitingen op de meest relevante momenten worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur afhankelijk adverteren; op het moment dat het boven de 20 graden wordt adverteren met tuinmeubelen of zonnepanelen, op het moment dat het sneeuwt en vriest met winterbanden of schaatsen. 

Online is als onderdeel van branding en performance marketing essentieel in elk mediaplan van adverteerders. Er zijn enorm veel mogelijkheden om online aanwezig te zijn. Van social mediakanalen als Instagram, Facebook, Snapchat, TikTok, Pinterest, YouTube, LinkedIn en X (voorheen Twitter) tot nieuwswebsites als nu.nl, ad.nl, rtlnieuws.nl en telegraaf.nl. Bijna alle denkbare doelgroepen zijn online te vinden. Door de vele data die beschikbaar is tijdens en na afloop van de campagne, kun je de resultaten goed meten en optimaliseren waar nodig. Google is een van de belangrijkste spelers in het online landschap met Adwords, Shopping, YouTube en display advertising. Dit kan via rechtstreekse deals of kostenefficiënt via een online veiling (programmatic) worden ingekocht. Dit geldt ook voor online video, waarbij de terugkijkplatformen van RTL (RTL.nl en Videoland.nl), Talpa (KIJK.nl) en YouTube interessante opties zijn. Hierbij wordt naast GDN (Google Display Network) gebruikgemaakt van DSP-platformen als DV360 van Google en Adform. Ook zijn er continu ontwikkelingen bij video on demand (VOD) diensten als Videoland, Netflix, Viaplay, Disney+ en Prime. Adverteren op Videoland is inmiddels mogelijk in Nederland. De verwachting is dat andere diensten als Prime en Netflix ook snel zullen volgen.   

 

Meer weten over een van bovenstaande mediakanalen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.